Frumusețe, Sănătate

De ce mâncăm? Ce vitamine sunt cele mai importante

Mâncăm, cu excepția foametei și eluspüsimise din mai multe motive. Deoarece astăzi alimentele sunt adesea disponibile atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții, puteți mânca, de exemplu, obiceiuri și chiar și atunci când nu există foame. Mâncarea ne dă o plăcere senzuală și poate face să mâncăm chiar și atunci când nu este nevoie fizică pentru asta. Mananca, de asemenea, afectează mulți factori psihologici.

Factorii care afectează consumul pot fi împărțite după cum urmează:

Factori fiziologici

Foamea este o dorință sau o necesitate de a mânca alimente care se formează pe kehalistest interne diferite, cum ar fi stomacul gol, sânge scăzut de glucoză sau epuizat depozitele de grăsime. Apetitul sau dorința de a mânca o masă delicioasă poate supraviețui chiar și după îndepărtarea foametei. Foamea ne face să mâncăm, de obicei, dar foamea, lipsa nu ne împiedică neapărat söömast. Corpul uman se adaptează la mediul înconjurător în conformitate. Deficitul de alimente tingimustesisu crește, iar metabolismul încetinește, iar toidukülluses încalcă funcțiile nutriționale și capacitatea de energiatalletamise crește.

Alimente proprietăți senzoriale

Simțurile noastre stimulează alimente-miros, aspect, gust și textura poate crește dorința de acest aliment. Obținerea regulată a alimentelor delicioase stimulează apetitul. Într-o situație în care stomacul nu este gol, poate fi alimente, expunerea la creștere, mănâncă posibilitatea. Ultima notă se aplică, în special, femeilor.

Apetitul ridică și variabilitatea dieta. Un aliment de înghițire apare la un moment dat în această dietă, în raport cu küllastumus. De asemenea, afectează mai mult, există, de asemenea, o varietate mai mare de grup alimentar în sine, mai ales în cazul în care diferite firimituri sunt amestecate (de exemplu, diferite culori šokolaadikommid sau pastă de formă neregulată).

Alimente atinge proprietăți sunt ușor de manipulat. În plus, cunoscutul võtetele, nutriția, culoarea și mirosul nu pot fi adăugate numai, ci pot fi făcute și proprietăți dietetice neschimbate. Studiile au arătat că numai despre nutriție orice informație obținută înainte de consum poate afecta estimările, gustul alimentelor. Acest lucru se poate face, de exemplu, restoranimenüüs produse, nume, schimbarea sau subliniind nutriția unor ingrediente, prezența sau absența acestora. http://totdeaunasanatoasa-blog.info/totul-despre-apa-si-irigarea-corpului/

Mediu

Noastră imediată toidukeskkond, constând dintr-o ușor disponibile, maitsvatest, de la low-cost și energiaküllastest toate în bucăți mari serveeritavatest feluri de mâncare afectează, probabil, foarte moderne, oameni pentru care consumul de energie depășește necesarul de energie. Astfel de impact asupra mediului poate suprima chiar foame biologice și semnale küllastumuse.

Cele mai mari mõjutegurid din jurul nostru toidukeskkonnas menționat anterior alimente, disponibilitatea zilnică de alimente, varietate și gust bun. Ceea ce este important este dacă alimentele vor fi ușor accesibile sau la câțiva pași distanță (de exemplu, kommikausi locație). Diferența dintre toidukogustes consumate, din păcate, capturile ochi. Mâncarea devine din ce în ce mai evidentă, iar oamenii existenței sale sunt conștienți, iar atunci când merg acasă varunud în cantități mari (de exemplu, după ce a cumpărat cazul). Această situație crește, de asemenea, dieta tarbitavat.

Acești factori adaugă greutatea produselor existente, o valoare energetică în creștere. Un factor interesant și important de influență este încă Dimensiunea toiduportsjoni. Dacă crește toiduportsjoneid, crește și porțiuni consumate. Acesta este, de asemenea, distribuit de toidupakenditele și portsjonitele Cafe. Anume, se crede că porțiuni, și de ambalare, dimensiunea oferă consumatorului o idee despre cât de mare bloc este potrivit sau optim să mănânce.

Keskkondlikest factori joacă un rol, de asemenea, în fața televizorului, deoarece este adesea una dintre activitățile paralele de restaurante. În plus, publicitate în pauze sunt, de obicei, alimente bogate in grasimi, zahar si sare, și de multe ori provoca anunțuri, reprezentări false ale produselor oferite de toiteväärtusest. De asemenea, va fi devotat persecuției în publicitate în majoritatea cazurilor, nevoile fiziologice, nu psihologice și mentale.

Factori sociali

Oamenii mananca, de obicei, mai multe persoane, împreună cu ei mănâncă și dieta, este, de asemenea, reglementată în funcție de cât de mult consumă restul. Și, de asemenea, oamenii mananca tind să fie mai mare familie fiind printre alte persoane, printre. De asemenea, deșeurile alimentare sunt influențate de factorii sociali. Înțelegerea faptului că mâncarea nu este în zadar, înseamnă că pe întreaga farfurie, mâncarea trebuie consumată. Acest comportament este caracteristic societății în care există sau recent, care domnește în lipsa alimentelor. În acele societăți în care mâncarea este abundentă, nu poate, totuși, să existe. Cultura în care oamenii trăiesc, și aproapele, atitudinea față de alimente și söömisesse afectează în mod semnificativ söömiskäitumist și supraalimentarea. De asemenea, acest lucru afectează și cultura caracterizată prin standarde, alimente și obiceiuri alimentare. Alimentele sunt influențate de factori sociali, religie, moralitate și etică, statut și bunăstare, relații interpersonale, politică și medicină tradițională.

Religie, moralitate și etică

Alimente și băuturi este folosit simbolic în mai multe ritualuri de religie și tseremooniates. Custodia religiei toitumisreeglitest reunește suporterii săi și separă ei mitteusklikest. Toitumisreeglitest custodia persoanei, credința și / sau auto-disciplina simbol extern. Controlul asupra toitumisreeglite mai permite liidritel urmărite să pună în aplicare controlul adepți și arată credibilitatea ta.  Oamenii pot renunța la anumite feluri de mâncare pentru a-și demonstra mediul sau pentru a condamna cruzimea animalelor. Oamenii pot boicota alimentele anumitor țări sau companii pentru a condamna încălcările drepturilor omului, utilizarea lucrătorilor sau alte încălcări morale.

Statutul și bunăstarea

Scumpe și exotice feluri de mâncare pot folosi bogăția și gustul rafinat demn de demonstrație. Funcționale și scumpe einete serveerimisega arată respectul față de oaspeți. Persoanele fizice, statutul social pot fi determinate de cine și unde mănâncă. Alegeri alimentare neobișnuite pot folosi expresii faciale, individualitate sau originalitate.

Relații interpersonale

Alimente și băuturi, oferta este adesea folosit pentru a iniția și menține relații personale și de afaceri. Furnizarea de produse alimentare poate arăta dragostea și căldura de alimente, eșecul poate fi interpretat de indignare sau ebaviisakusena și retragerea alimentare ca pedeapsă. Alimente și băuturi pot fi seltskondlike koosviibimiste Centrul.